9.5.06

cuina pseudomoçambicana


Avui tocava tancar-se a la cuina i posa en pràctica l'experiment culinari ideat amb en Quique: Pollastre a la salsa de mango. No cal que busqueu pels receptaris tradicionals de l'Africa austral aquesta recepta, pq senzillament ens la vam inventar amb el que veiem pel mercat. Sospitavem que quedaria bo i en efecte, tot i que millorable (és la versió 1.0), la cosa a quedat prou gustosa. Massa suc de llimona i massa poc anacard picant pero vaja... ja ho firmava abans de començar.

La base del plat es la següent:
Dorem el pollastre (salpebrat i amb una mica d'all), i el retirem. Mentre, hem passat per la batedora un mango, una mica d'aigua,suc de llimona, all i anacard amb pebre vermell (o "guindilla"si en teniu). Tirem la salsa a la mateixa cassola d'abans i quan comenci a fer xup-xup, hi tornem a posar el pollastre uns 20 minutets.

Ara el tema es millorar una mica la salsa (amb algun bolet, esparrecs, una miqueta de vi en comptes d'aigua i llimona...) i trobar la mesura justa dels ingredients.

Bon profit!



Per cert, el dinar regat amb vinet de sudafrica, que me'n vaig pujar una ampolla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Marçal estàs fet un gourmet!!! aquesta recepta podria colar perfectament per un plat tradicional africà. Ja aniràs compartint al blog les teves receptes.