4.3.13

una historia catalana

Coincidint amb la mala noticia del tancament i enterrament de la sala tallers, vaig anar a veure a la sala gran una obra que precisament va neixer del projecte T-6:  una història catalana.

En la linea de Patria (forma part de la trilogia) Jordi Casanova segueix amb el seu estil caracterísitc, capaç de mantenir una trama complexa i emocionant barrejada amb tocs d'ironia, humor i un llenguatge cinematogràfic (projeccions, escenes de western, escenes tarantinianes...) marca de la casa.
Es tracta d'una revisió del text original afegint-hi tota una trama nova.  Això comporta una durada un pel llarga ( tres horetes) si be en linees generals a bon ritme i sense fer-se gens pesada.

Els actors es guanyen amb escreix el sou a base d'exigents canvis constants de  personatge, i em costa destacar algú en concret ja que tota la companyia està a un nivell altissim.

Potser com a mania personal, no la veig com a una obra per la Sala Gran; em sobra escenaris i mitjans per tot arreu... fins i tot tenint en compte la genial idea del tercer acte  (nota mental:  agafeu si podeu entre la fila 2 i la 9!!)  -- no es cap spoiler, només cal llegir el programa--;  doncs encara li donaria més intensitat una sala que apropi mes a l'espectador.

alerta a les promocions, pq val la pena estalaviar una mica!

la foto es de D.Ruano (treta de la web del TNC)