12.9.10

Tarrega 2010

Continuo amb la visita anual a Tarrega.  Una escapada d'un dia pero prou productiva.  Enguany amb l'assesoria de dues "expertes" en circ.  I val la pena començar a parlar de circ pq.... això no es una fira de teatre?  anem a pams, de conya que hi hagi espectacles de circ, multidiciplinars (sic), de dansa... només faltaria! m'encanta que tarrega sigui un lloc on triar i remenar, però en el programa oficial (i ja no diguem les actuacions fora de cartell) crec que es deproporcionada la manera com s'han repartit els espectacles.

I seguint amb la meva falta de criteri, els espectacles que més m'han agradat han estat el de dansa aeria amb que van ignagurar la fira (que per sort repetien varis dies) i un espectacle de circ amb una posada en escena en plan Mad Max.  En l'apartat d'artistes de carrer (fart d'any rere any repetir amb malabars, diabolos i similars) em va sorpendre un argentí que barrejava habilitat (manipulació d'una llauna de fanta per fer música), amb magia (acabava tots els numeros amb un truc), titelles i musica.  Tot en un!  També --i es veu que es tot un classic a la fira-- un bateria que entre les seves habilitats el podiem veure a mig numero agafar uns matells de joguina per picar aconseguint uns sons que ni el millor sintetitzador...

les noves baquetes
En l'apartat desastres i decepcions situariem un espectacle de dansa i circ on mereix un comentari apart el capgros que va decidir donar pel sac a mitja plaça i no sentar-se a terra com la resta de mortals i tapar-nos la visió .  També va ser un pel desastre el primer espectacle de circ que vam veure (potser no cal venir d'Irlanda per ensenyar això) i al gran hit de teatre de "noves dramaturgies" d'uns holandesos que proposaven una posada en escena i una obra francament dificil de seguir.  De totes manres, ja que les entrades ens van caure del cel, moltes gracies! que cal veure de tot.