5.11.08

Castanyada & Boletada

Cap de setmana molt gran a una masia al limit entre la Segarra i el Solsonès (si la geografia no em falla com de costum).
Tranquilitat i recarregada de piles en molt bona companyia. Castanyada i panellets a la vora de la llar de foc, i per si fos poc... el temps ens va respectar per anar a collir bolets!
Camagrocs i "llengües de bou". Home... omplir, el que es diu omplir, no del tot, pero el cistell feia goig. Un cop repartits a mi m'ha donat per una truita de camagrocs, per un rovelló , i per un bon plat de llengües de bou a la brasa.
Moltes gracies als anfitrions.


3 comentaris:

quim ha dit...

Quines són les llengues de bou, els Fredolics? Nosaltres per casualitat aquest cap de setmana vam trobar un rovelló i un munt de fredolics tot i que anavem en bicicleta...sense comentaris a Teruel está ple ple de bolets!

Ens veiem avui al Volei, no?

Marçal ha dit...

era el primer cop que sentia a parlar de les llengües de bou. em sembla que tenen un altre nom... busca a la wikipedia :P
avui no vaig a la concentració de voleibolistes, que tinc preestrena de cinema (en plan estrella, tu je je!) ja t'explicaré que tal. ens veiem dilluns o diumenge si hi ha vermut o volei.

quim ha dit...

Wikipedia: La llengua de bou o picornell pelut (Hydnum repandum, del grec hydon: un tipus de tubercle) és un bolet excel·lent comestible de l'ordre dels thelephorales.

He vist la foto i es un bolet raro raro.... res a veure amb el Fredolic que es més aviat tirant a negre.

Doncs si, el Fran a comentat de fer sesió de Volei a la platja el diumenge, nosaltres si ens fa un truc t'avisem la Silvia i l'Ivan s'apuntaven també ! I després podem fer un segon intent a Vermut... bé ja saps el que estava tancat l'altre dia.

Vinga vagi bé!