28.5.08

Sempre fa il.lusió

Un altre motiu per poder presumir de germana

(i cunyat)...

(tret de el periodico de catalunya)

El Príncep d'Astúries de cooperació, per a quatre organitzacions que combaten la malària a l'Àfrica
  1. El jurat destaca l'esforç dels guardonats per "trencar la relació entre la malaltia i la pobresa"
EFE
OVIEDO
Quatre organitzacions que lideren la lluita contra la malària a l'Àfrica --l'Ifakara Health Research and Development Centre (Tanzania), The Malaria Research and Training Centre (Mali), Kintampo Health Research Centre (Ghana) i el Centre d'Investigació en Salut de Manhiça (Moçambic)-- han obtingut el premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional 2008.
(...)
El jurat encarregat ha reconegut explícitament l'esforç realitzat per les quatre associacions per "trencar la relació entre la malaltia i la pobresa". En l'acta, es recorda que la malaltia "amenaça el 40% de la població mundial" especialment a l'Àfrica subsahariana "on mor un nen menor de cinc anys cada 30 segons".

Així mateix, ha considerat l'aportació d'aquests quatre centres per "impulsar la investigació, aconseguir una vacuna eficaç i contribuir a la millora assistencial als països on treballen". També es destaca el treball d'aquestes organitzacions en la formació del personal local per a la investigació biomèdica i el reforç institucional en la lluita contra la malària.

Que voleu que us digui... a mi em fa molta il.lusió que els hi reconeguin la tasca feta.